Hem / Återbruk

  Återbruk

  VästerbottensSåpa tillverkas av återvunnet fett utan konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser

  Varför kallar vi det återbruk?

  Det vanliga förfaringssättet är att matolja från restauranger hämtas och transporteras långa sträckor, vilket inte alls är ett bra ”miljötänk”.
  Vi återbrukar vegetabilisk matolja från restaurangkök. Fettet renas i en specialmaskin avsedd för ändamålet. Därefter förtvålas oljan och blir till såpa. Vi lämnar tillbaka en del färdig såpa till restaurangen som kan städa sina lokaler på ett mycket miljövänligt sätt. Vi skapar ett kretslopp. Överskottet, -ja det är det Du finner i butik.
  Vår vision är att öka medvetenheten, miljötänket och skapa hållbara system. När vi äter på restaurang så ser vi inte alls vår del i sopberget vi skapar, vi ser heller inte de kemikalier vi bearbetar vårt hem och vår absoluta närmiljö med. Vi känner bara att det doftar fräscht …. men av vad? Att tillföra parfymer för att få en fräsch doft är nödvändigtvis inte samma sak som att det är rent! Vi värnar såväl miljön i stort som din inomhusmiljö samtidigt som vi skapar ett mer hållbart system där restprodukter omarbetas lokalt till en ny miljövänlig och naturlig produkt.

  Varför har vi inte en glasburk?

  På grund av sin vikt är en glasburk ett sämre val för miljön

  Varför är såpan ”hård” ?

  VästerbottensSåpa är koncentrerad precis som den var förr i världen. Det är för att vi inte vill frakta vatten, det är inte bra för miljön – och vatten det har du ju hemma. Lös upp såpan i varmt vatten och du har ett rengöringsmedel för hemmet, utemöblerna, båten osv utan onödiga tillsatser. Burken innehåller 450ml och motsvarar ca 1,4l flytande såpa.
  Vill du tillsätta doft till såpan går det bra. Använd en doft som är snäll mot både Dig och miljön eller välj vår enträdoftande såpa.

  • fast_entrasapa_24
  • entra_miljo

  Såpa med enträdoft, gammaldags fast

  119 kr

  9 i lager

  En städprodukt helt fri från konserveringsmedel.
  Den är tillverkad av vegetabilisk matolja, renad och återvunnen från utvalda leverantörer.

  Innehåll: Såpa: förtvålat vegetabiliskt fett, vatten >0,1% parfym från en.
  Burken innehåller 450 ml vilket motsvarar ca 1,4l flytande såpa.
  Enträdoften är speciellt framtagen från senvuxen västerbottnisk enbuske och produkten innehåller mindre än 0,1% parfym.

  Fast fraktpris aldrig mer än55kr på hela orden

  Våra texter är skyddade enligt upphovsrättslagen och får EJ kopieras och användas i vinstdrivande syfte! För redaktionellt syfte så som tex tidskrifter, magasin eller bloggar är du däremot välkommen att använda och hänvisa till vårt material. Kontakta oss om du vill låna bilder, de flesta bilderna finns även högupplösta. ©VästerbottensSåpa AB

  Flytande såpa ?

  Ibland finns bara inte tiden att lösa upp den fasta produkten. För daglig städning i t.ex. köket eller badrummet eller för dig som städar professionellt. Därför finns VästerbottensSåpa också flytande, på 1l flaska för hemmet och på 2,5 eller 5l dunk för storstädare, jobbet, garget, skolan och så vidare.
  Den flytande såpan tillverkas på samma sätt som den fasta. Det är också en återbruksprodukt som är snäll mot miljön och dig!