Så städar du köket med såpa

Ren såpskurad skärbräda
Ren såpskurad skärbräda

Köket blir skinande rent med såpa.

Då menar vi riktigt rent! När vi städar vill vi ju ta bort smuts men frågan är vad som händer när vi tar bort smuts men tillför kemikalier? Blir vår inomhus miljö renare eller blir den kanske helt nedsmutsad av kemikalier men väldoftande? Att städa med såpa gör inomhusmiljön ren på riktigt utan att vi tillför kemikalier, konserveringsmedel och parfymer.

 

Diskbänk och diskho

Rengör du enkelt med koncentrerad VästerbottensSåpa på en skursvamp. Eftertorka med fuktad trasa.

Rengör ugnen med såpa

Rengörs genom att gnida in med koncentrerad VsterbottensSåpa. Värm sedan ugnen till 100 grader och stäng av den. Låt svalna och torka ur med fuktad trasa.

Spis / häll

Använd såplösning eller ta fast VästerbottensSåpa på en fuktig trasa och gnid in. Låt verka ungefär en minut innan du torkar av.

Skärbrädan

Skärbrädor av trä drar ofta åt sig smuts och rester av matvaror. Rengör dem med fast VästerbottensSåpa för en helt ren träyta.

Brända grytor

Koka upp vatten med såpa och låt stå en stund. Skölj ur och diska som vanligt.

Matbordet

En stor fördel med att torka matbordet med såpa är att inga kemikalier lämnas kvar och hamnar på våra händer och i vår mat. Torka med fuktad trasa och lite såpa. Obehandlade träbord blir väldigt fina av såpskurning. Obehandlad ek tål inte för mycket såpa. Motsatsen gäller för furumöbler som får en fantastisk fin och lättstädad yta av såpa. Till köksbänkar och matbord rekommenderar vi såpspray.