Granö Beckasin & VästerbottensSåpa

Allt började 2004 då konstnären Jan-Erik Sjöblom donerade sin stora samling av uppstoppade fåglar till kommunens medborgare. En intresserad grupp människor från bygden såg möjligheten i samlingen och påbörjade ett nytt arbete med att ordna bostad åt dessa fåglar i Granö.

Storslagna planer

Det ena ledde till det andra och i mitten av 2008 hade gruppen tagit fram en plan för att förvandla Granö till en internationell destination. Boendet består av olika typer av hotellrum men de lyxiga “fågelnästena” där man upplever hur det är att bo som en fågel, högt uppe bland träden är förstås det mest spännande alternativet! När vi besöker Granö Beckasin blir det snabbt klart för oss att det här med naturupplevelse inte bara är att vandra långa sträckor med ryggsäck på ryggen, här finns alla bekvämligheter trots att vi faktiskt ÄR uppe i ett (eller snarare tre) stora tallar. Häftigt är det bästa ordet för att beskriva upplevelsen!

 /></p>
<div class=Utsikten från ett av “nästena” Här kan du bo som en fågel …. eller …. hela familjen kan faktiskt bo här …

 /></p>
<div class=Högt upp, mellan tre stora tallar sover du “som fågel i trygga nästet”

Lokalproducerad mat

I restaurangen såväl som i skogen (här finns otaliga utomhusaktiviteter att välja bland) serverar vi lokala specialiteter. All mat lagas från grunden av lokalproducerade råvaror. Allt känns genomtänkt och mycket naturnära. Det är en skön känsla att “turista” hållbart.

Konferens

 

 /></div>
</figure>
<div class=Även konferensgrupper välkomnas till Granö Beckasin. En mer inspirerande miljö är svår att föreställa sig. Utsikten, lokalerna och miljön ger inget annat än goda, hållbara idéer. För de grupper som verkligen vill bygga teamet starkare så är flottfärdsaktiviteterna ett tips. Det som skiljer den här flottfärden från liknande evenemang är att man börjar med att tillsammans bygger sin egen flotte.

Ekologiskt hela vägen

Alla aktiviteter på Granö Beckasin genomsyras av en ekologisk grundtanke och genomförs med stor respekt för naturen, därför känns det också som ett helt naturligt led att anläggningen också städas med VästerbottesSåpa som likt Granö Beckasin också tar stor hänsyn till miljön och sätter närproducerat främst. VästerbottensSåpa som är en miljövänlig återbruksprodukt används i hela anläggningen men finns också att köpa i den lilla shopen vid receptionen. Vi på VästerbottensSåpa är mycket glada över samarbetet med Granö Beckasin och hoppas på ett långt grönt och närproducerat samarbete.
 /></div>
</figure>
</div>
<div class=

>br< /></p>
<div class=VästerbottensSåpa en lokalproducerad, småskaligt tillverkad återbruksprodukt från Västerbotten.

Sara Idenfors VD VästerbottensSåpa
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr