Pjöller Design

Luffarslöjd är ett gammalt hantverk som i långliga tider utövades av vandrare, så kallade luffare. Idag räknas det som konsthantverk och det stämmer väl. Endast genom en snabb titt på bilderna ovan bekräftar den saken.

Formgivaren och konsthantverkaren Ingela Berggren verksam i Västerbottniska Håknäs är kvinnan bakom alstren märkta Pjöller Design. Passionen för luffarslöjden grundar sig i fascinationen av att ett hårt material kan se så mjukt ut. Ingela strävar hela tiden efter att sätta sin egen prägel på produkterna. Klassiskt hantverk med en personlig touch. Även ett tidlöst hantverk kan behöva förnyas ibland och det är väl där Ingela verkligen strålar.

 

Ideérna kommer så småning om ut först på papper, som skisser varpå de omarbetas i en praktisk, kreativ process innan de blir verklighet, vissa kanske aldrig blir verklighet, medan andra bara behöver lite extra tid och funderingar innan de dyker upp som färdiga produkter.

Många av Ingelas alster är bruksföremål, sådant som går att ”ha till något” medans annat är pjöller (västebottnisk dialekt för bl.a småsaker), eller inredningsdetaljer. Konsthantverk från Ingelas verkstad är eftertraktade presenter.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr