“ChokladJenny”, var endast 14 år när hon började besöka chokladfabriker i Europa. Den första i England. Där och då upptäckte hon en av cokladindustrin väl dold hemlighet – De flesta ”chokladfabriker” gör inte egen choklad! De köper färdig choklad som de smälter om. 

Därför uppmanar Jenny alla att fråga chokladfabrik var de processar sina kakaobönor. För att veta skillnaden mellan bean to bar-tillverkning och ”remelters”. 

 

2008 startade Jenny sitt första chokladföretag och utvecklingsprojekt med kakaoodlare i Ecuador och Peru.

2012 startades hon sin allra viktigaste kakaoresa. Att tillsammans med urinvånarna påbörja ett projekt för att bevara gamla, ursprungliga kakaosorter. Smak, kvalitet, tradition och biologisk mångfald påverkas negativt när gamla sorter byts mot snabbväxande klonade nya sorter. Vi vill bevara Ecuadors ursprung och istället låta odlarna få betalt efter kvalitet.

2013 grundade Jenny Norrlands första och hittills enda chokladfabrik, tillsammans med Lars och Pierrick. Chokladen heter Vintage Plantations.

Stäng meny
×

Kundvagn