Är det farligt att inte städa?

I förlängningen kan man nog säga att det är farligt att inte städa, en kortare period tar man mest troligt inte skada av att inte städa.

 

En fara med att inte städa är att damm och partiklar kan innhålla lite allt möjligt som kan skada oss, gamla plastmattor och apparater som innehåller flammskyddsmedel ger ifrån sig sådana saker som vi inte vill ha för mycket av hemma.
Att ha smutsigt i form av sopor, ruttnande saker, gamla livsmedel och så vidare hemma kan dra till sig skadedjur och förutom att vara obehagliga kan råttor sprida en rad sjukdomar. 
Springmask är kanske inte farligt men synnerligen obehagligt och små barn i förskoleåldern drabbas ofta. Springmask sprids mycket lätt, till och med genom sängkläder och leksaker och då behöver man rengöra dörrhandtag, leksker, tvätta sängkläder och handdukar. 

Historiskt så har såpa och tvål räddat många liv så visst är städning och hygien viktigt. Här hittar du en blogg om just detta.

____________________________________________________
Frågor och svar
1. Är det farligt att inte städa ?
Svaret är faktiskt ja. Däremot är det inte farligt att inte ha ett kliniskt rent hem i vrår, varje dag.
 
2. Vad kan häda om man inte städar?
Har man allt för smutsigt så kan bostade dra till sig skadedjur och dessa kan i sämsta fall bära på smitta.
 
 
3. Kan städning förebygga springmask?
Ja, springmask sprids väldigt lätt,barn i förskoleåldern drabbas ofta. Man blir av med springmask genom medicinering och väldigt moggrann tvätt och städning.
 
 
Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar