En historia om 100 år av hållbar såpa-tillverkning

Västerbottenssåpas historia började på 1920-talet, när gammelfarmor Fredrika gjorde sin egen fina såpa hemma på gården i Hornsjö, Vilhelmina.
Tre generationer senare lever Fredrikas arv av att leva hållbart, sparsamt och att återanvända, vidare i familjen. Dock i en modern version, anpassad till den tid vi lever i idag.
Vår såpa med utgångspunkt i Fredrikas recept har fått en förpackning, etikett och ett namn - Västerbottenssåpa.
Istället för fårfett som Fredrika använde, tillverkas Västerbottensåpa nu av använd köksolja som samlats in från utvalda lokala restauranger. Det är mestadels rapsolja eller majs/rapsblandning - men ALDRIG palmolja eller animaliskt fett.
Oljan som renas och förtvålas utgör sedan grunden för alla våra såpabaserade rengöringsprodukter.
Såpa är en naturlig, gammeldags och äkta råvara med mycket fett, en så kallad överfettad såpa. Detta innebär att såpan har närande och återfettande egenskaper, likt linoljesåpa, och är utmärkt för att rengöra träytor (trägolv, skurgolv, balkonger, terrasser och utemöbler).
Såpa är också väldigt effektiv mot fet smuts - och därför en utmärkt hjälpreda i kök, badrum och garage.
När du städar med Västerbottenssåpa blir du en del av en 100-årig tradition, inspirerad av gammelfarmor Fredrika. Precis som Fredrikas val påverkat hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn kan dina val av städprodukter påverka generationer framåt och ge en trygg hemmamiljö fri från skadliga kemikalier, en planet där jordens resurser återbrukas och naturen skyddas.
Västerbottenssåpa är...
  • Naturligt & Baserat på Återbrukade Ingredienser
  • Lätt Biologiskt Nedbrytbart
  • Naturligt Bakteriedödande
  • Utan Färgämnen eller Konserveringsmedel
  • Djurvänligt
  • Fri från Parabener och Onödiga Kemikalier
  • Tillverkat i Västerbotten, Sverige

    Du hittar alla våra produkter här