Att använda fast såpa

Vi ger tips om hur man använder fast såpa för effektiv och miljövänlig städning i hemmet, särskilt för att rengöra olika ytor i badrummet och köket. 

Senast redigerad den 8 maj 2024

 

Att använda fast såpa

Ett vasst tips! Fast såpa och fibereco-duk till gamla rostfria diskhoar.
Såhär gör du: Tag en klick fast Västerbottenssåpa på den fuktade duken. Torka / gnugga lätt, tillsätt ev lite mer varmt vatten.
Se bild två. Skölj och torka ur.

 

Det blir till och med skinande rent runt om den lilla irriterande skruven i mitten. Snabbaste och snällaste städningen av diskhon!

Rekommenderas: komposterbar disktrasa. Se bild. 

Lösa upp fast såpa: 1-3 msk till 10l varmt vatten. Lös upp såpan i det varma vattnet. Den fasta såpan är väldigt hårt koncentrerad. Tänk på att en burk motsvara 1,4l flytande såpa så det tar en stund att lösa upp så koncentrerad vara. Tag gärna lite varmare vatten och bearbeta / vispa såpan en liten stund i vattnet så kommer den att lösa sig. Använder du såpa i första hand till att torka golv med mopp rekommenderar vi den flytande varianten som löser sig omedelbart.

 

Torka glashäll: Tag fast såpa på fuktad mjuk kökssvamp. Vi rekommenderar den mjuka cellulosabaserade, diamantmönstrade svampen.

Gå över med svamp och såpa, torka sedan med lätt fuktad disktrasa.

 

 

 

Städa badrummet – använd flytande såpa i toaletten, gnugga med toalettborsten och låt verka.

Kakel och klinkers – Tag fast såpa på en rejäl panelborste, fukta och skrubba fogarna rena. Skölj och torka av. 

Dusch och badkar Fast eller flytande såpa på eco-fiber eller mjuk svamp, (beroende av hur könsliga material / ytor du har i ditt badrum) Spola av.

Handfat – Tag fast eller flytande såpa på en fuktad eco-fibersvamp torka av och torka torrt.

Möbler och målade ytor – använd lite såpa, fast eller flytande på lätt fuktad trasa. Torka av.

 

Alla produkterna finns att beställa i webbutiken: www.vasterbottenssapa.se.
Köp det kit för Rent & Kalkfritt Badrum.
För kökrengöring köp Köksrengörings Kit.


 

__________________________________________________________________________

 Frågor och Svar

 

- Hur använder man fast såpa för att rengöra rostfria diskhoar effektivt?
För att rengöra rostfria diskhoar effektivt med fast såpa, tar man en klick fast Västerbottenssåpa på en fuktad fibereco-duk och torkar eller gnuggar lätt. Därefter sköljer man och torkar ur.

 

- Vilken rekommendation ger vi för att rengöra glashällar?
För att rengöra glashällar rekommenderar vi att man använder fast såpa på en fuktad mjuk kökssvamp. Man går över ytan med svamp och såpa, och sedan torkar man av med en lätt fuktad disktrasa.

 

- Hur löser man upp fast såpa för att använda den till olika städändamål?
För att lösa upp fast såpa för användning till olika städändamål, blandar man 1-3 matskedar fast såpa med 10 liter varmt vatten. Det kan ta en stund att lösa upp den koncentrerade såpan, men det rekommenderas att använda lite varmare vatten och bearbeta såpan i vattnet för att hjälpa den att lösa sig.

 

- Vilket städtips ger vi för att rengöra kakelfogar och kakel i badrummet?
För att rengöra kakelfogar och kakel i badrummet rekommenderar vi att man använder fast såpa på en rejäl panelborste. Man fuktar borsten och skrubbar sedan fogarna rena med såpan. Efter det sköljer man och torkar av ytan.

Tillbaka till blogg