Att tvätta

Vi har släppt en nyhet, ett tvättmedel som vi jobbat länge med att ta fram.
Vårt tvättmedel innehåller förutom såpa också andra tensider vilket behövs för att tvätta rent med hjälp av en modern tvättmaskin. Självklart kan man fortfarande tvätta med tvättbräda, balja och såpa men det är det väldigt få av oss som är villiga att göra idag ;)

 

 

Därför finns vårt tvättmedel med såpa och andra tensideri! Sedan innehåller det ett medel som gör tvättmedlet lite tjockare och som hjälper till att få ut smutsen med tvättvattnet och det ser väldigt kemiskt och komplicerat ut i innehållsförteckningen men det är faktiskt bara trä från finsk skog som gallrats bort och behandlats till ett cellulosapulver som gör vårt tvättmedel lite mer trögflytande och bättre på att transportera ut smutsen. Vi har en variant med parfym - Citrus och en utan tillsatt doft så att man kan välja själv hur man vill ha det. 

 

Tvättmedlet är aktivt från 30*C och uppåt och man ska alltid följa tvättråden i plaggen OCH sitt sunda förnuft. Din kropp har en temp på 37*C, när du sköljer en disktrasa till exempel använder du troligen lite varmare vatten än 37*C och när du diskar har du troligen lite varmare vatten. Titta på fläcken och ditt plagg, är det rimligt att det här ska gå att tvätta bort i 30*C eller behöver du kanske höja temperaturen? Här får man tänka lite.

 

Vårt tvättmedel innehåller inte något blekmedel och inga enzymer så det skadar inte kläder med lite ullinblandning och det bleker inte och inte heller lägger det på något optiskt vitmedel. Att bleka tär på fibrerna i plagget och förkortar plaggets livslängd, tvätta istället vitt med enbart vitt, förbehandla fläckar och använd två teskedar bikarbonat om du behöver något blekande till din vittvätt. 


Det här med att sänka temperaturen för miljönsskull då? Det stämmer att spara energi är bra för miljön men spara inte så mycket energi att tvätten inte blir ren eller att du går och köper nya plagg för att dina gamla inte blir rena på 20*C eller 30*C. Genom att förbehandla fläckar och eventuellt höja temperaturen lite så kan du faktiskt förlänga livet på dina plagg och där sparar vi miljö, genom att inte köpa nytt hela tiden!

 

______________________________________________________________________________________
 Frågor och svar

 


1. Vilka fördelar har ert tvättmedel jämfört med traditionell såpa?

Vårt tvättmedel kombinerar såpa med andra tensider, vilket gör det effektivare i moderna tvättmaskiner. Det innehåller även cellulosapulver som hjälper till att transportera bort smutsen.

 


2. Kan man använda ert tvättmedel på känsliga tyger?

Ja, eftersom vårt tvättmedel inte innehåller blekmedel eller enzymer, är det skonsamt mot känsliga tyger som ullblandningar och bleker inte kläderna.

 


3. Hur påverkar tvättmedlet miljön?

Genom att använda snälla tensider och cellulosapulver från gallrad finsk skog, samt genom att uppmuntra till förbehandling av fläckar och rätt tvättemperaturer, hjälper vårt tvättmedel till att minska behovet av att köpa nya kläder och därmed sparar vi på miljön.

 

4. Vilka temperaturer är lämpliga för att använda ert tvättmedel?

Tvättmedlet är aktivt från 30 grader och uppåt. Det är viktigt att följa tvättråden i plaggen och använda sunt förnuft när man bedömer om en fläck kan tvättas bort vid lägre temperaturer eller om högre temperaturer behövs.

 

 

 

Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Tack för att det fortfarande finns förnuft. Att sänka tvättempen ger ej renare kläder, däremot är de svårare att få rena. Tvätta alltid underkläder, strumpor,badlakan och sängkläder i minst 60°C.
Dagens tvättmaskiner har ofta ett eko program så då kan du både få rena kläder samtidigt som du värnar om miljön.

Petra Kihlström

Lämna en kommentar