Badrum

Badrummet är en plats som passar mycket bra att städa med såpa. Smuts i badrumm kommer till stor del från oss själva, den är ofta fet och innehåller tvålrester. Såpa som har ett högt pHvärde och innehåller fett lämpar sig därför mycket bra just för att få bort den här typen av smuts.

 

 

 

Så här städar du badrummet – hela listan

 

 

 

Toalettstolen

Rengör både in och utsida enkelt och effektivt med såpa. Använd även toalettborsten till insidan! Till daglig rengöring räcker det med såpa (utspädd eller en fast klick i fuktad trasa)
För grovrengöring, storstädning: Använd såpa direkt i toalettstolen och skrubba med toalettborsten. Finns kalkavlagringar och missfärgningar, komplettera såpan med en skvätt ättika och lite citron. Skrubba runt och låt stå en stund innan du spolar. Tänk på att ren ättika är mycket starkare än ättikssprit, dosera alltså mindre ättika och något mer av ättikssprit.

Mer detaljerad information om städning / rengöring av toalettstolens insida finns här.

 

Handfat & badkar 

 

 

Lite fast VästerbottensSåpa på en skursvamp tar enkelt och effektivt bort smuts och beläggningar i handfatet och badkaret.. Skölj med vatten. Har du svårt att nå botten av badkaret kan en badkarsborste vara praktisk.

 

 

Kakelväggar

Väggarna blir skinande rena med såpa. Kakelfogen får en skonsam rengöring samtidigt som den mättas och inte drar till sig smuts lika lätt. Spraya såpalösning och torka av. För grovrengöring använd fast Västerbottenssåpa på fuktad skursvamp. Hårt smutsade fogar rengör du med fast VästerbottensSåpa och rotborste och ljummet vatten. Skrubba, låt löddret ligga kvar några minuter, skrubba sedan igen och skölj/torka sedan med fuktad trasa.

 

 

Duschen

Fast VästerbottensSåpa på en fuktad skursvamp tar enkelt och miljövänligt bort smuts och beläggningar på väggar och duschkran. Skölj med vatten. Kalkavlagringar tas bort med en blandning av ättika/ättikssprit (ättika är starkare än ättikssprit) VästerbottensSåpa och vatten.

Plast, linoleum, ”klickgolv” och klinkers rengör du med såpa och vatten. Blanda VästerbottensSåpa med 10 liter vatten och skura/våttorka. Glöm inte att torka torrt, det blir lätt halt.

 

 

Ättika för rengöring av badrum

Ättika kan vara bra att ha om du har mycket kalk i vattnet. Blanda vatten, ättika och några droppar diskmedel i en sprayflaska och spraya på kalkangripna områden som duschväggar. Spraya på och jobba med städsvamp eller ecofiberduk. Kom ihåg att inte använda den här blandningen på sten eller trä då ättika kraftigt kan skada dessa material.
Tillbaka till blogg