Balkongen och uteplatsen

Balkongen och uteplatsen

 

Detta är helgen när många av oss plockar fram utemöblerna, gör fint på balkong och uteplats och kanske åker även grillen fram?!

Här är våra bäste städtips för just den här helgen!

Trätrall, balkong och altangolv rengör du enklast med rotborste och fast VästerbottensSåpa. Lös upp den fasta såpan i 10 liter varmt/ljummet vatten och skura. Är trallen hårt smutsad och missfärgad använder du rotborste, vatten och fast såpa direkt på rotborsten. För att ta bort t.ex. ringar efter blomkrukor kan du behöva låta såpan ligga och dra några minuter och sedan upprepa behandlingen. Tänk på att sådana fläckar inte ligger ovanpå utan har dragit in i träet och behöver därför också dras ut.

Här hittar du vår trallsåpa

Grillgaller: Smörjer du in gallret och grillens insidor med fast VästerbottensSåpa. Vänta en stund och rengör med rotborste. Skölj med vatten och torka. Det är en god ide att ha en speciell rotborste för grillen då det lätt fastnar sot i borsten. Ett tips är att använda den lilla rotborsten som är främst avsedd för rotsaker.

Rotfruktsborste

Utemöbler: Såpa, vatten och en rotborste eller för lättare rengöring såpa och trasa. Trämöbler får en fin yta av såpa. (var sparsam med såpan på ekmöbler)

Studsmatta & andra utomhusleksaker: Rengör som trädgårdsmöbler / utemöbler.

Penslar: Målarpenslar blir snabbt mjuka i en behållare med såpa och vatten.

Blomkrukor: Blomkrukor bör rengöras mellan varje säsong då smitta, svamp, alger mm kan finnas kvar från förra året planta. Använd fast VästerbottensSåpa, rotborste och varmt vatten. Skölj sedan med trädgårdsslangen.

Spotunnor av plast: Soptunnan blir fort smutsig och illaluktande. Töm tunnan, fyll en hink med varmt vatten och lös upp rejält med såpa i vattnet. Häll såplösningen i spotunnan och skaka om rejlt, låt gärna såplösningen stå en stund innan du spolar ur tunnan med trädgårdsslangen. Vänd upp och ner och låt torka och all smuts och lukt är borta. Utsidan tar du samtidigt med en skursvamp eller rotborste

Efter grillningen  smörjer du in gallret och grillens insidor med koncentrerad VästerbottensSåpa gärna den fasta originalvarianten. Vänta ca en timme eler om du har möjlighet till nästa dag,  borsta med en grov borste och skölj med vatten.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar