Ha inte städångest

I denna bloggtext diskuterar vi varför det är okej att inte alltid prioritera ett perfekt städat hem. Det finns perioder i livet när städning inte kan vara högsta prioritet, och det är helt naturligt! Att jämföra sitt hem med de perfekta bilderna på Instagram kan skapa onödig städ-ångest, men kom ihåg att dessa bilder ofta bara visar ett litet hörn av verkligheten. Alla har det stökigt ibland, och det är inte bara du som har ett mindre perfekt hem. 

 

Senast redigerad den 20 maj 2024

 

 

Det finns perioder i livet när ett perfekt städat hem inte är prioritet Nr1, acceptera det!


Det kommer perioder i livet när barnen inte är små, när du har tid att stryka allt och städa i alla hörn, jag lovar!


Det är lätt att få städ-ångest när man hela tiden ser välstädade hem på instagram som mest liknar boutiquehotell eller möbelkataloger.

Men jag lovar dig att det är inte hela sanningen.

Ofta är det bara ett litet hörn av hemmet som ser ut sådär. Hade man vänt på kameran kan det mycket väl ligga ovikt tvätt och ett hav av leksaker där. Tänk på att det du ser på instagram inte är hela sanningen. Alla har det lite stökigt ibland, det är inte bara hemma hos dig som det kan vara lite stökigt.


Men visst är det så att många av oss mår bättre, trivs bättre med lite ordning och reda och ett visst mått av städning.


Det finns några enkla tips som jag skulle vilja dela med mig av. Några tips som gör det enklare att hålla hemmet städat lite längre och få lite mer ordning.

 

1. Se till att du har fungerande flöden för pappersinsamling, plast och glas. Om det är enkelt och tydligt var allt skall läggas så blir det mindre stök hemma och också mer lättstädat.


2. Gör samma med tvätten. Är man flera i familjen är tvätten verkligen en “grej” som måste lösas. Se till att alla vet var smutsigt och rent, vit och färgad tvätt skall läggas så blir allt så mycket enklare.


3. Ta alltid ut soporna. Det finns inget som stoppar upp och stör hemma så mycket som en överfull soppåse. Ta ut soporna så slipper du dålig lukt och att saker blir liggande i köket.


4. Sist men inte minst, det här är den jobbigaste men också den bästa rutinen. Ta för vana att alltid tömma diskmaskinen och håll diskbänken ren så löser sig resten.

Avslutas dagen med ren diskbänk, tom soppåse och tömd diskmaskin så blir nästa dag så mycket enklare och morgonbestyren flyter på!

Dammtorkning och fönsterputs kan vänta. 

 

 __________________________________________________________________________________________________

 

Frågor och svar

 

 

 

1. Hur kan tydliga system för återvinning hjälpa till att hålla hemmet städat?

Tydliga system för pappersinsamling, plast och glas gör det enklare att hålla ordning och minskar stök, vilket i sin tur gör det lättare att städa hemmet.

 

 

2. Vad är en enkel åtgärd för att undvika stök och dålig lukt i hemmet?

Att alltid ta ut soporna är en enkel åtgärd som förhindrar dålig lukt och att saker blir liggande i köket, vilket bidrar till ett mer ordnat hem.

 

 

3. Hur kan rutiner kring diskmaskinen underlätta städningen?

Genom att göra det till en vana att tömma diskmaskinen och hålla diskbänken ren, blir morgonbestyren smidigare och hemmet känns mer organiserat! 

 

 

Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar