Hur städar man med Bikarbonat? Vi förklarar här!Bikarbonat och vinäger, vanliga ingredienser i bakning, kan också användas för att städa, särskilt för att få rostfria diskbänkar skinande rena. Dessa naturliga produkter är effektiva och miljövänliga alternativ till starka kemikalier!


Senast redigerad den 8 maj 2024


Bikarbonat eller natriumbikarbonat (NaHCO3) är vi vana att använda när vi bakar men det kan också användas vid städning. I det här nyhetsbrevet / städtipset visar vi hur du får en rostfri diskbänk skinande blank med bikarbonat, vinäger och några droppar ättika. Helt naturliga produkter som dessa fungerar minst lika bra som starka kemikalier men är mycket snällare mot miljön.

Ps. Finns det matrester eller annan fet smuts i hoarna och på bänken rengör du först med såpa för att få bort den grövre och feta smutsen. 

Städa med Bikarbonat tips Nr1 - här visar vi hur man rengör rostfritt med bikarbonat och vinäger!

 


____________________________________________________________________________________

 

Frågor och svar

 

- Varför är bikarbonat och vinäger effektiva för att rengöra rostfria ytor?

Bikarbonat har slipande egenskaper som hjälper till att avlägsna envis smuts och fläckar, medan vinäger har antibakteriella egenskaper och löser upp fett.

 

- Varför är naturliga städprodukter fördelaktiga jämfört med kemikalier?

Naturliga produkter som bikarbonat och vinäger är skonsamma mot miljön och människors hälsa samtidigt som de är effektiva i rengöringen. De lämnar inte heller några skadliga kemikalier eller ångor efter sig.

 

- Vilket steg bör utföras innan rengöring med bikarbonat och vinäger för att ta bort fettig smuts ordentligt?

För att ta bort matrester och fettig smuts rekommenderar vi att först rengöra ytan med såpa för att avlägsna den grövre smutsen.

 

Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar