Ljung hudvård

Ljung hudvård är ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård som tillverkas i hjärtat av Lappland.

Ljung hudvård har arbetat med naturlig hudvård med bakgrund av svåra hudproblem sedan 1994, Idag har Ljung en gedigen kunskap inom ämnet. Genom att ta tillvara den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden och med inspiration från naturens läkande växter fortsätter Ljung att utveckla tillverkningen av ekologiska hudvårdsprodukter i Västerbottniska Sorsele.

Ljungs hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter vilka skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.

Ljung är mycket noga med kvaliteten på råvarorna, och använder oss av ECO Cert kontrollerade ekologiskt odlade råvaror, kallpressade oljor, verksamma örter och dofter från ekologiska eteriska oljor i våra produkter. Verksamma ämnen som örtextrakter och vitaminer tillsätts alltid under 40 grader vilket utgör grunden till att våra produkter har så bra effekt.

Ljungs produkter innehåller inga mineraloljor, sulfater, GMO, PEG, parabener, silikoner eller konstgjorda doft- och färgämnen. Produkterna är veganska men i några produkter använder vi bivax från svensk biodling. 
Ljungs produkter är inte testade på djur.

Tillverkningen sker enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och produkterna är registrerade hos Läkemedelsverket och CPNP (Cosmetic Product Notification Portal). 

Ljung om miljöfrågan: Ljung tänker på miljön från tillverkningsstart till slutkonsument.

Ljungs hudvårdsprodukter tillverkas av ekologiskt odlade råvaror från växtriket som är fullt nedbrytbara och bidrar till en bättre miljö.
De håller hög kvalité och uppfyller kraven för certifieringar som finns på marknaden idag. Ljung är en liten lokal tillverkare som har valt att inte certifiera våra produkter än så länge, eftersom det är en hög kostnad utan enhetliga riktlinjer, som i slutändan läggs på priset till kund.

Alla Ljungs förpackningar är återvinningsbara och vi har valt bort ytterförpackningar för miljöns skull. Det har stor betydelse hur innehållet i en produkt exponeras, och produkter i genomskinliga flaskor utgör större risk för snabbare härskning. Ljung har därför valt att använda täckta förpackningar till sina produkter.
Ljung använder framförallt airlessförpackningar som skyddar produkterna mot solljus och är hygieniska och tömmer flaskan helt.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar