Så använder du såpa för att bli av med bladlöss

I detta inlägg lär vi er hur man kan använda såpvatten för att bekämpa bladlöss, sköldlöss, trips, spinn och andra larver. Observera att även nyttoinsekter kan dö, så använd detta endast på angripna plantor. Spraya växten varannan dag tills bladlössen är döda, och duscha sedan växten med vanligt vatten för att bli av med såpan. Läs nedan för mer instruktioner och information.

 

Senast redigerad den 20 maj 2024

 

 

Man kan använda såpvatten för att motverka bladlöss, sköldlöss, trips, spinn och andra larver. Observera att andra insekter också dör, det vill säga även nyttoinsekter. Så, använd detta bara på angripna plantor.


Spraya på växten var annan dag tills dess att bladlössen är döda. Då kan du duscha växten med bara vanligt vatten för att bli av med såpan.


Såpa är INTE giftigt så vad är det då som dödar bladlössen?
Fettet i såpan fördelas över bladlössen och de kvävs av fettet som täcker dem. Detta är alltså orsaken till att bladlössen dör. Det är därför viktigt att du använder så fet såpa som möjligt, Västerbottenssåpa eller linoljesåpa.

 

När du nu vet hur det fungerat har du säkert redan listat ut att det är helt onödigt att tillsätta något annat än vatten och såpa till blandningen. Fettet i såpan är vad du behöver. Sprit, ättika eller bikarbonat behövs alltså INTE.


__________________________________________________________________________

Frågor och Svar

 

Hur ofta ska man spraya växten med såpvatten?
Spraya växten varannan dag tills dess att bladlössen är döda.

Vad i såpan är det som dödar bladlössen?
Det är fettet i såpan som kväver bladlössen genom att täcka dem.

Behöver man tillsätta något annat till såpvattenblandningen för att bekämpa bladlöss?
Nej, du behöver bara vatten och såpa. Sprit, ättika eller bikarbonat behövs inte.

 

Bekämpa bladlöss med Västerbottenssåpa idag!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar