Så här rengör du bilbältet!

In vår vardag blir bilbälten ofta utsatta för en hel del smuts och fläckar. Det är inte ovanligt att de börjar lukta illa på grund av spill från drycker eller svett som tränger in i den tätt vävda textilen. För att hålla dem rena och fräscha behöver de en ordentlig rengöring med jämna mellanrum. I den här texten presenterar vi några enkla steg för att effektivt rengöra bilbälten och få dem att se ut som nya igen!

 

 

Senast redigerad den 8 maj 2024

 

 

 

 

 

Bilbälten har en tendens att bli smutsiga och till och med börja lukta illa. Det beror på att de sitter tätt mot kroppen och är gjorda av textil, massor av tätt vävda trådar där glass, läsk, kaffe och svett letar sig in och får fäste.

 

Så här rengör du dem lättast:

 

1. Dra ut hela bältet och fäst med en påsklämma. Nu kan du utan att riskera att bältet åker in rengöra det i lugn och ro. Smart va?! 😉

2. Torka hela bältet med fuktig trasa och såpa. Detta räcker oftast. Kom ihåg att torka bältets båda sidor och var lite extra noga på mitten, där bältet har mest kontakt med kroppen.

3. Är bältet smutsat av svett eller cigarettrök är det svårare då kan du behöva använda såpvatten och en mjuk borste och försiktigt “skrubba” hela bältet. 

4. Torka av med fuktig trasa.

5. Låt bältet ligga och torka i utdraget läger innan du försiktigt låter det rulla in igen. Släpp inte så att bältet häftigt rullas in då kan det vrida sig. 

Tänk på att inte göra detta när det är minusgrader ute, då kan kvarvarande vatten frysa och följa med in i rullmekanismen.  

 

Se klippet nedan så visar vi hur man gör!

 

 

 

Butiken Västerbottenssåpa _____________________________________________________________________________________

 Frågor och svar 

 

 

- Varför har bilbälten en tendens att bli smutsiga och lukta illa?

 Bilbälten sitter tätt mot kroppen och är tillverkade av textil, vilket gör dem mottagliga för fläckar från glass, läsk, kaffe och svett, vilket kan orsaka dålig lukt.

- När är det extra viktigt att vara noggrann vid rengöring av bilbältet?

 Det är extra viktigt att vara noggrann vid rengöring av bältets mitt, där det har mest kontakt med kroppen och där fläckar och lukt kan samlas.

- Varför är det inte lämpligt att rengöra bilbältet när det är minusgrader ute? 

Vid minusgrader kan kvarvarande vatten från rengöringen frysa och följa med in i bältets rullmekanism, vilket kan orsaka problem med bältets funktion.Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa
 
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar