Säger dina föräldrar att du MÅSTE städa ditt rum?

I det här inlägget delar vi med oss av några enkla steg för att snabbstäda ditt rum med minimal ansträngning. Städning kan ibland verka som en oöverstiglig uppgift, men med rätt strategi kan du få ditt rum att se prydligt ut på nolltid!

Senast redigerad den 20 maj 2024

 

 

Säger dina föräldrar att du MÅSTE städa ditt rum? Det är fullt möjligt att du faktiskt måste det men det är inte såååå jobbigt som det låter.


Här ska du få alla mina bästa tips för att snabbstäda ditt rum med minsta möjliga arbetsinsats och ändå få dina föräldrar nöjda och glada. Det finns en poäng med att göra sina föräldrar lite nöjda och glada, man tenderar att få lite mer som man själv vill när föräldrarna är på bra humör.

 


Gör så här:


1. Acceptera att du måste städa och få tag i en soppåse eller två. SLÄNG allt som är skräp, du vet hur man sorterar eller hur?!

2. Bär in allt som är disk och ställ i diskmaskinen.

3. Kläderna, lägg allt som  är smutsigt i tvätten - sortera vitt i en korg, färgat i en annan. Lägg in allt annat i garderob / lådor.

Sådär - det värsta är gjort!!!

 

4. Plocka ihop saker som eventuellt ligger på golvet.

5. Torka av ytor, sängbord, skrivbord, fönsterkarmar och bokhylla med en fuktig trasa och såpspray. Torra blomblad och annat kan du bara fösa ner på golvet.

Nästa steg är nämligen:

6. Dammsuga.


Och nu är det faktiskt klart!

 


Värre än så är det inte och själva städningen tar inte lång stund.

Kläder, skräp och disk brukar ta längst tid så om du bara tar för vana att lägga undan dessa saker i fortsättningen, -ja då blir det ju ännu mindre att städa nästa gång!

 

_______________________________________________________________________________________

 

Frågor och svar

 

 

1. Varför är det viktigt att slänga skräp och diska först när man städar rummet?

Att börja med att slänga skräp och diska minskar röran och gör det lättare att se vad som behöver städas, vilket sparar tid och gör processen mer effektiv.

 

 

2. Vilken strategi föreslås för att organisera kläderna under snabbstädningen?

Att sortera smutstvätt och lägga undan resten i garderoben eller lådor hjälper till att minska röran och göra det lättare att hitta plats för kläderna.

 

 

3. Varför är det viktigt att torka av ytor som sängbord och skrivbord?

Att torka av ytor hjälper till att hålla rummet rent och fräscht samtidigt som det ger en känsla av ordning och gör rummet mer trivsamt.

 

 

Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar