Såpspray som allrengöring: 5 tips för giftfri vardagsstädning

 

Ibland tar vi oss tiden att storstäda men det behövs tack och lov inte varje dag! Vardagsstädningen, den vi gör lite av varje dag är nog de de flesta av oss ägnar mest tid åt om man verkligen skulle klocka sin städtid hemma. Vi torkar av köksbortdet, ställer in i dikmaskinen och torkar av diskbänken, vi rengör spiskellen efter att vi stekt onsdagens falukorv och kokkat över grytan med makaroner.


Vi tycker att det är väldigt viktigt att tänka på vika kemikaler vi umgås med dagligen. Städkem är en av dem. För dessa ändamål som vi nämnde tidigare behövs faktiskt inga starka produkter, det fungerar lika bra med såpa.

 

 

Låt oss tala om det här med parfymer!
Visste du att en parfym kan innehålla upp till 40 olika kemikalier men att det ändå bara står parfym i innehållsförteckningen?


Bästa sättet att få sitt hem att dofta rent är ändå att faktisk städa det rent inte att “täcka över” dålig lukt med massor av parfymer. Ärligt talat vill du ha parfymer på din skärbräda där du skär upp din sallad, eller på ditt matbord där du lägger din smörgås?

 


5 tips: Använd såpspray som allrengöring så här

 

  • Rengör köksbänken – Spraya på, torka av med lätt fuktad trasa (gärna komposterbar)

 

  • Spishäll – Spraya på, torka av med lätt fuktad trasa. Vid inbrända matrester använd hällskrapa först.

 

  • Vardagsrumsbord – Spraya på, torka med fuktad trasa. Blanka bordsytor / glasbord – eftertorka med hushållspapper. 

 

  • Badrum – spraya på och torka av.
    Använd alltid en speciell trasa för badrummet, dvs ej samma trasa i kök som i badrum.

 

  • Karmar, lister, dörrar – Sprayaoch torka med lätt fuktad trasa. Tänk på att göra dett oftare i förkylning och magsjuketider. Obs – tvätta / koka din trasa med jämna mellanrum för att förhindra smittspridning.

 

Köp din såpspray här

 

Se klippet nedan för att se hur du blandar till din egna såpspray

 

 

Butiken Västerbottenssåpa 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar