Sex smarta städprodukter

Rätt städprodukt kan göra under för hemmet, hälsan och humöret.
Visst är det frestande att ta till en superstark kemikalie för att göra jobbet men då riskerar du att skada din egen hälsa, miljön, klimatet och även ytorna du försöker rengöra. 
Med endast en liten stunds eftertanke går den mesta av städning att lösa utan onödiga kemikalier. Här kommer sex tips på städprodukter som löser problemet utan en endad varningssymbol.

1. Kökssåpa på pumpflaska.
Käkssåpan på pumpflaska är oparfymerad och kan användas för tuff smuts även där du lagar mat. Pannor, grytor, plåtar. Såpa in, låt verka och sedan är det mesta hur enkelt som helst att ta bort. 

2. Såpspray.
Allt man sprayar finfördelas och det andas man in till viss mån. Därför är det viktigt att använda städsprayer som är snälla mot både dig och miljön. Såpspray fungerar utmärkt till den feta ytan bakom spisen, köksbänkarna och nästan allt annat. (det är bara ytor målade med linoljefärg du ska undvika) 


3. Fönsterputs. Västerbottenssåpas fönsterputs med såpa och etanol gör alla ytor blanka. Spraya på och putsa blankt. 


4. Kopparskrubbare. Koppar är ett lustigt material, med vatten repar det inte alls men är ändå vasst som en stålboll. Räddar riktigt tuffa situationer.

5. Skurborsten. En vanlig, hederlig skurborste är så underskattad. Ofta kommer du läsa tips på nätet om att spara gamla tandborstar och rengöra fogar med den tex. Varför? Ta en skurborte och rengör hela yttan på en gång, mycket snabbare och mycket enklare.

6. Hällskrapan. Glaset i ugnen, plåt med bränt socker och så vidare. Ta på såpa, lite vatten och låt sedan tiden jobba. Vipps, så släpper smutsen men, men ibland har det bränt så att man behöver komplettera med skrapan och då åker verkligen all smuts som man bearbetat med såpa och tid.

_____________________________________

Frågor och svar


1. Varför är kökssåpa oparfymerad?
Svar: Behöver du parfymrade dricksglas, bestick, skärbrädor?

2. Vad är det för skillnad på såpspray och såpa på pumpflaska?
Svar: Såpa på pumpflaska är mer koncentrerad.

3. Varför behöver man en glashällsskrapa?
Svar: Den kan behövas till ugnens glas eller en illa bränd plåt tex.

 

Beställ naturliga städprodukter här.

Tillbaka till blogg