Städa bilden som ett proffs

Städa bilden som ett proffs

 

tt tvätta bilen (på utsidan) hemma är inte bra för miljön. Gör man det så spolas massor av tungmetaller och olja direkt ut i naturen. Många kommuner i landet har dessutom infört dryga böter för den som tvättar bilen hemma på gatan/gården. Åk till en godkänd biltvätt med oljeavskiljare och välj miljömärkta bilprodukter för utsidan.
Insidan däremot går bra att tvätta / städa hemma! Och här kommer ett litet tips som gör gamla gummimattor som nya!

Gör såhär!

 

1. Plocka ur allt skräp, sop-sortera och släng!
2. Använder du CD-skivor, sortera upp dem så att du slipper krångla med dem när du kör, det är trafikfarligt!
2. Dammsug mattorna och plocka ur dem ur bilen.
2. Passa sedan på att dammsuga resten av bilen.
3. Använd ljummet vatten och en överfettad såpa så som Västerbottenssåpa. Trötta och torkade gummimattor blir då återfettade och återfår sin glans.  – Skölj och torka av med en trasa! Som nya!
4. När du nu ändå är igång, torka bilens gummilister, (runt dörrarna) med en fuktad trasa och såpa – även dessa återfår sin glans.
5. Torka av inredningen i bilen med en lätt fuktad trasa och ytterst lite såpa, för mycket vatten och rengöringsmedel riskerar att fläcka inredningen och göra den flammig.

ÖVERKURS – för städentusiasten

1. Se till att ha avfalls/skräppåsar i bilen så att du inte behöver förvara skräp på golvet eller i dörrsidorna.
2. Ha alltid ett paket babsavetter i bilen. Då är du förberedd på allt som kan ske …. och kan torka av såväl saker som dina och andras händer i händelse av t.ex. glass-incidenter 😉

Tillbaka till blogg