Tvätta med såpa, såpa som tvättmedel eller fläckborttagning

 

Fast såpa är fantastiskt som fläckborttagningsmedel och tvättmedel. Speciellt feta fläckar tas med fördel bort med såpa. Till skillnad från flytande såpa är den fasta lättare att jobba med och gnugga in i fläcken då den inte rinner ut och försvinner. Vi visat här nedan hur vi tagit bort fläckar från en vit duk.

 

Första bilden från vänster visar den vita duken med fläckar från en fet, brunsås – inte bra :s men lugn det är ingen fara!


Bilden i mitten – Här har vi strukit på av den fasta såpan på de alla fläckarna. Jobba gärna in såpan med lite, lite vatten och en borste eller svamp innan du lägger den i tvättmaskinen.


Tredje bilden – Här duken tvättad i maskin efter anvisningarna på tvättrådet. Fläckarna är helt borta! VästerbottensSåpa är liksom linoljesåpa överfettad, därav den sällsamma förmågan att lösa feta fläckar.


Många av våra kunder som använder såpa för just fläckborttagning menar att VästerbottensSåpa fungerar i likhet med galltvål med den skillnaden att textilier inte blir skarpa och hårda av såpan.


Vi är mycket tacksamma för alla fina mail vi får från Er kunder. Ofta innehåller de tips på smarta användningsområden för VästerbottensSåpa. På just detta ämne textil och tvätt har vi fått flera trevliga rapporter från kunder som tvättar hårt smutsade arbetskläder med VästerbottensSåpa och får ett fantastiskt resultat. Ett extra trevligt mail kom från en man som berättar för oss att han sliter sina arbetskläder hårt och att de är riktigt, riktigt smutsiga. Han har under flera års tid testat olika starka tvättmedel men nu helt övergått till den fasta VästerbottensSåpan. Han berättar vidare att han blötlägger arbetskläderna i varmt vatten och en rejäl klick VästerbottensSåpa och låter dem ligga över natten för att sedan köra dem i tvättmaskin som vanligt. Resultatet blir rena och mjuka arbetskläder med den miljövänliga såpan. Stort tack för den rapporten!

 

Andra rapporter berättar t.ex om att fläckar av rödbeta och blåbär som tidigare inte varit möjliga att få bort, lätt tas bort med VästerbottensSåpa.

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Hej. Sambon har använt västerbottensåpan som fläckbortagningsmedel på kläder flera gånger med gott resultat. Men, ett varningens ord. När jag fått fettstänkt från spisen på min skjorta av 100% tencel och jag använde västerbottensåpan resulterade det i fettfläckar från såpan som visat sig omöjliga att få bort. Efter åtalet tvättar med diverse andra fläckborttagningsmedel är skjortan helt prickig från såpan. Sambon är förbluffad och den enda rimliga anledningen vi kommer fram till är att Västerbottensåpan inte lämpar sig till Tencel.

Mvh Martin

Martin

Lämna en kommentar