Vårda dina borstar, borstvård för borstar i naturmaterial

Sammanfattningsvis är det viktigt att ta hand om sina borstar för att hålla dem i gott skick. Efter användning bör de torkas ordentligt för att undvika fuktrelaterade skador. Tvätta borstarna regelbundet med lite såpa och varmt vatten för att avlägsna hudavlagringar och tvålrester, men undvik att använda starka rengöringsmedel som kan skada naturmaterialet. Dessutom bör borstarna rengöras från hårstrån och trädetaljer bör oljas in med vegetabilisk olja med jämna mellanrum för att förhindra sprickbildning. Denna vård kan förlänga borstarnas livslängd betydligt.

Senast redigerad den 8 maj 2024

Vårda dina borstar, borstvård för borstar i naturmaterial

 

Rätt skött håller en rejäl borste i trä och tagel hur länge som helst.

 

Så här gör du borstvård :

Var noga med att borstarna alltid ska torka efter användning. Lämna dem aldrig i t ex ett blött badkar.

Tvätta dem, speciellt borsten/stråna med lite Västerbottenssåpa och varmt vatten. Det tar bort eventuella hudavlagringar och tvålrester ur borsten. Använd inga starka medel till detta det kan skada taglet som är ett naturmaterial.

Rengör också borstarna från t ex hårstrån. I webbutiken finns speciella små borstar / verktyg för att ta hand om och rengöra borstar. Klicka här!

Olja in träskaft, knoppar och borsthuvud, inte själva borsten, taglet med jämna mellanrum och alltid om din borste ser torr och mycket ljus i träet ut. Det kommer att förhindra att träet spricker. Använd en vegetabilisk olja, vi har använt olivolja med det går lika bra med majs, raps eller linolja.

Så! Nu håller borstarna i evigheter

 

__________________________________________________________________________

 Frågor och Svar

 

- Varför är det viktigt att torka borstarna ordentligt efter användning?
Det är viktigt att torka borstarna ordentligt för att undvika fuktrelaterade skador som kan leda till mögel eller för tidig nedbrytning av materialen.

 

- Vilken typ av olja rekommenderas för att olja in trädetaljerna på borstarna?
En vegetabilisk olja, såsom olivolja, majsolja, rapsolja eller linolja, rekommenderas för att olja in trädetaljerna på borstarna. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar