Varför är VästerbottensSåpa så hållbar?

Hållbarheten kommer från hur vi tillverkar produkterna, till att packa dem och i slutet hur vi skickar dem.

Genom cirkulära system minskar vår klimatpåverkan. Eftersom vi har passerat gränsen för biogeokemiska flöden är det viktigt att vi gör allt vi kan för att inte göra saker värre, utan för att försöka förbättra. Det är därför vi bestämde oss för att göra städningen mer miljövänlig och utveckla städprodukter och redskap som inte skadar dig eller naturen och som inte flyttar oss närmare en planetarisk gräns.

 

Produkterna

Produkten tillverkas av använd matolja insamlad från utvalda lokala restauranger. Det är mest rapsolja eller majs/rapsblandning, men aldrig palmolja eller animaliskt fett. Oljan som renas och förtvålas utgör sedan grunden i alla våra såpor. Det är ett bra sätt att återvinna en produkt som annars skulle slängas och som nu får ett nytt liv.

 

 

 

Förpackningen

Förpackningen till såporna är återvinningsbara och tillverkade av en miljövänlig PET, på grund av covid har utbudet av återvunna flaskor tillfälligt minskats. Refill-flaskorna är gjorda av POP, Prevented Ocean Plastic, återvunnen plast plockad från stränder runt om i världen. Plasten samlas in inom en radie av 50 km från kusten eller vattendrag som rinner ut i havet. POP-programmet förhindrar över 1 000 ton plast från att nå havet varje månad och erbjuder robust återvunnen plast av hög kvalitet. Förpackningarna som beställningarna skickas i återvinns också.

 

Första gången du köper startpaketet får du sprayflaskorna med påfyllningarna, men efter att du köpt dem kan du bara köpa påfyllningarna och återanvända sprayflaskorna för att minska användningen av plastSjöfarten

Frakten görs av Postnord som också är mycket aktiva med att minska sitt ekologiska fotavtryck, de säger att det innebär ett stort ansvar att vara ett stort företag och det är därför de vill hjälpa till med att förbättra och utveckla logistikbranschen för hållbara bränslen och innovativa leveranslösningar.

 

De har mål listade på sin hemsida som de vill uppnå. Som att minska koldioxidutsläppen, fortsätta att elektrifiera fordonsflottan, ersätta diesel med förnybart bränsle för tunga lastbilar och så vidare.
 

Skriven av Marieke, internship by Sneek, Nederländerna and Malgomajskolan Vilhelmina.

 

Vill du börja städa med naturligt och miljövänligt? Du hittar våra produkter här.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar