Såpatips

  Såpskura mattor på bryggan. Västerbottenssåpa. RentHus Såpa

  Tips Nr4 – Få bort gnissel
  Gnisslar gångjärnen på dörrarna? Smörj in med lite såpa så försvinner oljudet.

  Tips Nr5 – Gör grillen fräsch
  Smörj in gallret och grillens insidor med koncentrerad såpa. Vänta en liten stund innan du skrapar rent med en borste. Skölj med vatten och torka.

  Tips Nr6 – Putsa silvret
  Silverbestick och guld- och silversmycken blir som nya efter en omgång med såpa. Doppa i besticken i såpvatten och torka av. Smycken kan du gnida in med koncentrerad såpa, skölja och torka av.

  Tips Nr7 – Rengör brända kastruller
  Vidbrända kastruller rengörs effektivt med såpa. Koka upp vatten och såpa i kastrullen. Låt stå i en timme innan du diskar.
  Om inte fläckarna ger med sig kan du låta kastrullen stå med såpvatten under natten. Vi rekommenderar även en rejäl, gammaldags disktvaga av risrot för detta ändamål. (finns i ebutiken)
  Disktvagan håller mycket länge till skillnad mot stålull som är mer “slit och släng”. Disktvagans konstruktion ger dig dessutom mer kraft.
  För att rengöra stekpannor av gjutjärn – se bloggen! 

  Såpa är ofta tillräckligt för att lösa all städning i hemmet, sommarstugan, uteplatsen och båten.
  Här tipsa vi om hur du enkelt använder såpa som är en helt naturlig produkt utan tillsatser, färgämnen och parfym till vardagsrengöring i alla situationer.

  Tips Nr1 – Flytande Såpa
  Om du föredrar att spraya så kan du blanda ut / lösa upp fast såpa med ljummet vatten till en lätt flytande blandning i en flaska med spraymunstycke.
  Spraya och torka av. En burk fast såpa räcker till väldigt många sprayflaskor.

  Tips Nr2 – Gräsfläckar
  Gnugga in såpa och lite ljummet vatten på gräsfläckar och låt det verka i någon timme. Tvätta sedan plagget i tvättmaskinen som vanligt. Såpa är även effektivt mot blodfläckar.
  Vi rekommenderar den fasta Västerbottenssåpan till detta. Läs mer om såpa och fläckborttagning här.

  Tips Nr3 – Rengör ugnen
  Såpa är ett effektivt bot mot fettfläckar i ugnen. Smörj in ugnen med koncentrerad såpa och värm till 100 grader. Låt ugnen svalna och skrubba med en svamp eller eco-fiberduk om ugnen är hårt bränd/smutsad (finns i ebutiken).
  Ju fetare smuts, ju bättre går det att få bort med en fet såpa så som Västerbottenssåpa som är överfettad och inte torkar ut.

  Tips Nr8 – Tvätta kläderna
  Att tvätta kläderna med såpa är både billigt och miljövänligt. Använd såpa till vit tvätten eftersom det håller plaggen vita längre.
  Här kan du läsa allt om att tvätta i maskin med såpa

  Tips Nr9 – Få bort kryp i lådorna
  Silverfisk och annan ohyra som trivs i lådorna får du bort med såpa. Börja med att tömma alla lådor och dammsug dem. Fukta en trasa och droppa på en skvätt såpa. Torka av lådorna noggrant och diska allt du har haft där.

  Tips Nr10 – Mattor
  Skura mattor – använd gärna fast såpa och rejäl rotborste till detta.

  Tips Nr11 – Köket
  Kakelväggar,  bakom spisen, fläkten och andra ställen där smutsen är fet. Använd en överfettad såpa, gärna fast, då kan du jobba upp ett tjockt skum som kan sitta kvar på väggen en stund innan du sköljer / torkar av.
  Fett löser fett så en fetare såpa är ypperlig för den här typen av städning.

  KUNDERNA TIPSAR

  Tvätta vovven, katten & hästen
  Såpa är perfekt om hunden eller katten behöver ett bad eftersom de inte får i sig några skadliga kemikalier om de slickar på pälsen. Det är bara att droppa lite såpa i ljummet vatten.

  Få bort bladlöss
  Få bort bladlöss på krukväxterna med såpvatten. Blanda 1/2 dl såpa med 1 liter vatten och spraya med sprayflaska på den drabbade växten.

  Ta bort alger och mossa på taket.

  Fler tips

  Städbloggen
  Städtips
  facebook

  I Städbloggen finner du fler städtips. Till Städbloggen

  Du kan också anmäla dig till vårt nyhetsbrev och få våra miljövänliga städtips direkt till din mail. Anmäl dig här!

  Följ oss gärna på Facebook för städtips, tävlingar och annat kul!