Använder ni träkosor när ni är ute?

Den här våren har vi haft förmånen att ha en praktikant från en skola i Nederländerna hos oss.

 

När hon följde med oss ut en helg så nämnde hon att hon tyckte att det var lite speciellt med våra kosor (trämuggar) som vi alltid har med ut.

 

Det är något som alla har här och det är praktiskt, alla har var sin kosa, de går inte sönder och de är inte gjorda av plast ;) Våra hänger med vinter som sommar, till bärplockning, isfiske, badstrand och så vidare.

 

 

 

Jag har en kosa som är lite speciell för mig, det är ett arv efter en av mammas morbröder. Jag var sju år när han lämnade oss och kosan hade han haft sedan 1955 när den blev min på 1980 talet. Det är förvisso bara en träbit och en läderrem men jag visste ju att den varit med honom på åtskilliga fisketurer, kalvmärkningar, skiljningar, älgjakter och fester så den blev ett kärt minne och har nu varit med mig på skolutflykter, jobb, fisketurer, älgjakter och bärplockning.

 

Bara en träbit men för mig är den värdefull och så här års när isfiskesässongen är över så diskar jag upp familjens samling av kosor, gamla och nya lite extra noga.

 

 

Jag diskar dem med kökssåpa, den av våra såpor som är helt utan tillsatt doft. Jag använder en ecofiberduk för att ge dem en extra uppskrubbning så är de riktigt fina inför bad och fiskesäsongen i sommar.

 

Du hittar vår kökssåpa här.

 

Använder ni träkosor när ni är ute?

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar