Bredband en miljöåtgärd

I helgen har vi med förenade krafter och vår fantastiska bradbandsexpert från byn, dock i exil i Stockholm fått fart på bredbandet.

Vårt nät i byn är gammalt, vi var väldigt tidiga i Siksjönäs med att fixa ett bra bredband men det är några år sedan och delar av det nät som byggdes då har faktiskt slutat fungera, tiden tand helt enkelt. Men all ära åt de som så tidigt insåg vikten av en bra uppkoppling och faktiskt gjorde verklighet av det, 17 år är mycket i it-branschen. Det här gjorde att vi var näst intill utan uppkoppling och eftersom Telia erbjuder närapå total radioskugga så måste det lösas med egna kraft. Nu är det både löst och trådlöst! Bor du i Stockholmsområdet och behöver hjälp med bredbandet så kan vi varmt rekommendera Alexander Norman och Adminor AB proffsigt och snabbt går det!
Siksjönäs bredbandd Såpa Västerbottenssåpa

– Tänk va … tack vare utvecklingen är det fullt möjligt att både bo och jobba som vi gör – ute i skogen!
Tack vare bredband så är t ex tidningar digitala idag (sparar papper och trycksvärta). Magnus som tidigare pendlade 140 -160 mil / vecka har faktiskt numera sysselsättning som inte alls kräver så långa resor.
(VästerbottensSåpa, fabriken eller Såperiet som vi kallar det ligger här i Siksjönäs)
När teknik används på ett bra sätt så blir det faktiskt en miljöåtgärd!

Stor kaffepanna med sot på

Arbete kräver energi så vid lunchtid kom byns rejäla kaffepanna, en fläskbit och grillkorv fram. När höstsolen skiner på oss äter vi gärna ute!

Siksjönäs från ovan

Foto: A. Norman

Visst bor vi ganska fin vi Siksjönäsbor?

Siksjönäs från ovan

Foto: A. Norman

Det här är utsikten hemifrån oss och Såperiet

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar