Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen

Vecka 10 har vi sportlov här hos oss och en dag under sportlovet brukar vi åka till fjälls för att åka skidor. Det är en fin tur genom Vilhelmina Kommun, vi bor ju rätt storslaget här vi har alla gott om svängrum. Vi har 14 mil hemifrån och upp till Klimpfjäll men det finns faktiskt den obeskrivliga lyxen av att kunna välja på två fjälldalar. Vi har Kultsjödalen med Klimpfjällsbackarna och så har vi Vojmådalen med Kittelfjäll som bjuder på lite tuffare åkning. Funderar du på skidåkning så är du varmt välkommen till Vilhelmina vi har liksom allt att erbjuda här. Det finns skidåkning för familjer och nybörjare och för riktiga proffs.
Vi begav oss till kultsjödalen och Klimpfjäll och fick en fantastisk dag i backen. 

Solen sken  på oss hela dagen, och vi kunde äta ute i serveringen vid liften.


Jag har aldrig tidigare stått på ett par telemarksskidor men i år hittade jag ett par begagnade telemarksskidor och pjäxor i min storlek och slog till. Det var allt lite spännande att åka upp i liften för för första åket. En liten utmaning var det allt men jag tog mig både upp och ner och efter ett par åk så kändes det som att jag i alla fall förstått hur det fungerar och några fina svängar fick jag till även om det helt klart finns en del att öva på när det kommer till telemark för det är en helt annan sak än att åka på vanliga slalomskidor. Testa om du får möjligheten för det var väldigt roligt! Kändes också som en bra sak att göra nu när barnen är så stora att de inte behöver så mycket hjälp längre. 


Jag gillar att ha bilen fulladdad, speciellt när det är en bit att åka så vi passade på att ladda bilen på Hotell Klimpfjäll där det finns snabbladdare och samtidigt äta middag.

Pizza i klimpfjall

Det är få saker som slår pizza med souvas och kantareller. Det är riktig lyx det. Pizzan heter Stekenjokk Stekenjokk är det är det högfjällsområde som ligger mellan Stora Blåsjön i norra Jämtland och Klimpfjäll i södra Lappland och gränsar till Börgefjell nationalpark i Norge, åker man vildmarksvägen är Klimpfjäll den “sista utposten” innan man kommer upp på kalfjället och når Stekenjokk. Det här är ett bra turistmål på sommaren, på vintern är det allt för mycket snö för att det ska vara möjligt att hålla vägen öppen men lagom till nationaldagen 6 juni burkar vägen vara framskottad.


Vi hade en kanondag i fjället helt enkelt och landade hemma vid sjutiden, somnade ovaggade. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar