Internationella landsbygdskvinnors dag

Idag (15 oktober) är det internationella landsbygdskvinnors dag, eller?

Den 15 oktober har i alla fall varit en av FN:s generalförsamling instiftad dag för att årligen uppmärksamma den avgörande roll som kvinnor på landsbygden har för dess utveckling och bekämpandet av fattigdom.
Då har man förstås tänkt i ett internationellt perspektiv och kanske inte främst på oss som relativt sett har det väldigt bra. I många länder har kvinnor och kvinnor på landsbygd mycket sämre förutsättningar än vad vi i vårt trygga land har. MEN var det inte en fantastiskt bra dag för oss att, stötta våra medsystrar, göra grejer tillsammans, hjälpa och lära av varandra? Här kan vi nog om viljan finns göra riktigt bra grejer.
Ta bara en så enkel sak som Facebook gruppen GlebygdsGirls som har enormt många medlemmar och mycket aktivitet. Här utbyts dagligen massor av information, högt som lågt. Man utbyter kunskaper och bygger relationer mellan kvinnor på den Svenska landsbygden. Många gånger värdefullt tycker jag som är medlem.  Tänk om vi kunde ta den trenden till ett internationellt plan?! Visst borde det gå va?!
En liten grej men någonstans ska man ju börja ….. ett pyttelitet exempel.
Det tråkiga här är att dagen inte verkar ”finnas längre”,  den 15 oktober finns såklart men den verkar inte vara en temadag längre. Eller har jag fel?
Jag hittar den i alla fall inte i någon ny kalender, och det som inte finns på Google, det finns inte 

Det är mycket tråkigt i så fall tycker jag och förvandlas genast till ”kärringen mot strömmen”.

 

Här firas Internationella landsbygdskvinnors dag ändå, så det så!

I morgon firar vi med något egenodlat, ny banner på hemsidan och FRI FRAKT i webbutiken med bas på landsbygden, i Västerbotten, i skogen. ( Gäller order från 150kr under hela helgen)
Koden för fri frakt är –   15oktober  – Observera att summan för frakt dvs 55kr dras av summan i varukorgen, raden frakt kan ändå visas. 

Hurra för landsbygdskvinnor och tillbaka med temagen – den förtjänar en plats i kalendern och uppmärksammande!

Hurra för oss alla, 15 oktober ska firas!

Mvh Sara

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar