Invigning av lagershopen – Västerbottenssåpa Butik

 

Lördagen den 29/9 2018 invigdes Västerbottenssåpas lagerbutik på Volgsjöstrand i Vilhelmina. Företaget tillverkar såpa och har bedrivit e-handel under ett par år, och nu har lagret flyttat in i nya lokaler, den före detta arbetsstugan i Vilhelmina. I samband med detta passar man också på att öppna upp lagret för fysiska kunder och göra en lagershop. Lagershopen kommer att ha öppet torsdagar och fredag kl.12.00-16.00. Näthandeln pågår som vanligt alla dagar, dygnet runt.

 

 

I lagershopen hittar man i stort sett samma saker som i webbutiken. I butiken finns också några produkter som inte finns i webbutiken på grund av att de är lite för stora för att enkelt kunna skickas med post. Sortimentet spänner från såpa och andra miljövänliga städprodukter till ekologiska téer, choklad och hygienprodukter, till följd av samarbeten med lokala kreatörer och producenter.

Under invigningen bjöds det på kaffe och sju sorters hembakade småkakor. Intresset var stort och man beräknar ha haft närmare sex hundra besökare under invigningsdagen.

Företaget bygger aktivt samarbeten med lokala producenter som också arbetar med miljöfrågor. Exempel på samarbetspartners är Vintage Plantations och Eljest i Umeå, Äkta Norrländskt i Dorotea, Naturlig Deo i Norsjö, Budhas kafferosteri i Lycksele och Malin i Ratans ekotvålar. Det här gör vi för att vi tror på vår del av landet som en tillväxtregion istället för en avfolkningsort. Vi är övertygade om att e-handeln kommer att växa och kunna skapa arbetstillfällen i inlandet och där ska vi se till att lyfta och hjälpa varandra framåt. Vi är många här som gör bra grejer och tillsammans kan vi nå en större kundkrets.

Företaget har i samband med lagerflytten anställt en person för paketering och orderhantering, och ser nu fram emot att kunna växla upp lite till i och med att julhandeln kommer igång.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar