I helgen har vi haft vårt årliga julkalas i byn. Fokus ligger inte helt oanat på maten. Vi har länge haft en grupp som träffas en gång i månaden syftet är förutom att ha trevligt att diskutera, laga och utbyta tankar och idéer kring mat. Lokalproducerad, ekologisk / obesprutad, egenodlat till våra oss själva men fram för allt till våra barn.
Årets julbord var en bra bit på väg! Sill har vi förstås inte kunnat odla i Västerbottens inland men egenodlad och inlagd gurka till sillsalladen, egna rödbetor, potatis, ägg och griskött. Bröd och kakor är förstås hembakat.
Man gör så gott man kan och vi kan ganska mycket nu!
Kanske låter det som att vi är väldigt strikta och tråkiga men så är det inte, barnen får såklart julmust men vi försöker att dra ner på tråkiga konserveringsmedel, färgämnen osv och så blir det så bra som möjligt.
Foto: http://frufura.se/