Min vän osteopaten

För många år sedan råkade jag ut för en trafikolycka där jag blev påkörd bakifrån. Det gick bra men jag har i perioder slitit med problem från nacken och svår huvudvärk som en följd. Märith har “räddat mig” mer än en gång när den här skadan gjort sig påmind. Jag har faktiskt kunnat jobba och leva helt som vanligt tack vare hennes hjälp. Märith har både utbildningen och känslan för helheten och vad det är som gör att man inte mår helt okey. Stress, mat, snedbelastningar och kemikalier är några av hennes fokusområden.

Du hittar henne på: Inlandets Osteopatklinik


Osteopati – Manuell medicin
Osteopati [å´steopati] är något nytt för många svenskar, medan det i länder som Schweiz, Storbritannien, Nya Zeeland och USA är en väl etablerad och erkänd medicinsk behandlingsform, känd som manuell medicin. Osteopati grundar sig på principen att kroppen utgör en enhet där alla delar är sammankopplade och ömsesidigt påverkar varandra. Osteopaten korrigerar obalanser i kroppen och skapar de mest gynnsamma förutsättningarna för hälsa och välbefinnande. När kroppen är i harmoni skapas en optimal grund för god hälsa.

 

Osteopatins tre grundprinciper:

• Kroppen är en helhet
• Kroppen har en självläkande förmåga
• Kroppens struktur och funktion är sammanlänkade

 

Vad gör en osteopat?

Som osteopat är det främsta målet att identifiera orsakerna till det som hindrar kroppen från att läka sig själv. Kroppen är en komplex organism där obalanser måste hanteras för att uppnå och bevara optimal hälsa.

Varje individ är unik med sin egen kroppshållning, skadehistorik och förutsättningar, och dessa faktorer påverkar den specifika kroppsstrukturen. Därför tar en osteopat alltid hänsyn till varje enskild patients förutsättningar när sambandet mellan kroppens uppbyggnad och funktion analyseras.

Vid identifiering av obalanser tillämpas olika tekniker och metoder för att återställa kroppens harmoni.

Osteopatin behandlar och lindrar olika åkommor. Exempel på behandlingsbara symptom inkluderar rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsproblem, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, förslitningsskador och stress.

 

Här hittar du hennes hemsida

Tillbaka till blogg