Ny produkt i Västerbottenssåpa-familjen

 

Som vi har jobbat, det har tagit nära på ett och ett halvt år innan vi kände att vi är nöjda med receptet. Receptet på tvättmedlet vi jobbat fram och 15 juni släpper vi produkten för köp.


Låt oss börja från början. Det första vi ska vara på det klara med att nästan allt vi människor gör är dåligt för planeten, tyvärr men så är det. Att läget är så allvarligt som det är beror på att vi insett våra misstag i senaste laget men vi nu hjälps åt och gör vårt allra bästa så blir det bra till slut ska ni se. Så det uppdrag vi har är egentligen att fundera ut vad som är minst dåligt att göra.


Det allra sämsta alternativet är absolut att slänga och köpa nytt, konsumtion och överkonsumtion är något vi behöver minska på och helst komma bort från helt. Kläder behöver vi dock så då återstår att tvätta och vårda de kläder vi har så långt det är möjligt. Här har ni nu fått utgångspunkten och bakgrunden i "projekt tvättmedel från Västerbottenssåpa". 

Vi har också jobbat med att minska "kem-delen" genom att använda oss av en ny teknik utan anjontensider. Självklart innehåller produkten också såpa och något som kallas för polykarboxylater, det är inte så knepigt som det låter, det är faktisk "trä" från finska skogar. När man gallrar finsk skog så tar man vara på de träd som gallras bort och av dem gör man det som i innehållsförteckningen heter polykarboxylater och gör tvättmedlet ite trögflytande samt att det hjälper till att få ut smutsen med tvättvattnet.

Titta gärna på baksidan av vårt tvättmedel så ser du innehållsförteckningen där, du kommer också att märka att det INTE finns någon varningssymbol, och det är för att den är så snäll att det inte behövs. Det känns verkligen bra!


Vi hoppas att du ska känna att Alltvättmedel är en produkt i Västerbottenssåpafamiljen. 

Så här glada var vi när vi äntligen kunde släppa tvättmedlet ut på webbsidan.
Tack till Lervikens Goda för den tjusiga tårtan! 

 

______________________________________________________________________________

 

 Frågor och svar 

 

 

 

1. Vad är polykarboxylater och varför är de en del av ert tvättmedel?

 

Polykarboxylater är material från finska skogar, främst från gallringsträd. De används för att göra tvättmedlet mindre trögflytande och effektivare på att avlägsna smuts från tvättvattnet.

 

 

2. Hur har ni lyckats minimera kemikalieanvändningen i ert tvättmedel?

 

Vi har implementerat en ny teknik utan anjontensider och använder endast säkra och effektiva ingredienser. 

 

 

3. Hur ser ni på konsumtionsvanor och hållbarhet i sammanhanget med ert tvättmedel?

 

Vi uppmuntrar till att vårda och tvätta kläder istället för att konsumera nytt. Det är ett steg mot att minska överkonsumtion och bevara resurser.

 

 

4. Vad är er vision för framtiden med era produkter?

 

Vi strävar efter att fortsätta utveckla produkter som är skonsamma mot både människor och miljö, och som kan bidra till att minska vår ekologiska fotavtryck.

 

 

Beställ naturliga städprodukter här: Västerbottenssåpa

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar