Vad är skillnaden mellan flytande såpa och såpsprayen? 🤔

Vad är skillnaden mellan flytande såpa och såpsprayen? 🤔
 
Flytande såpa på flaska med pump är ganska kraftig. Den tar du direkt på en borste, svamp, ecofiberduk eller trasa och skrubbar rent. Den feta såpan löser fet smuts mycket lätt och är även effektiv på allt smuts som kommer från naturen, oss människor eller våra husdjur.
 
Den flytande såpan har ett pH-värde på 10,6 vilket gör att den effektiv mot mögel, bakterier och annan “ohyra”. Basisk och fet såpa lämpar sig väl för material som trä och sten men också för syntetiska material.
 
Det är en vanlig missuppfattning att man inte alls kan använda såpa till syntetiska material, det går jättebra. Upplever man att man får en fet hinna kvar på plast tex, då beror det på att man använt för mycket såpa och möjligen lite för kallt vatten. Det löser du enkelt genom att torka en gång till med enbart varmt vatten eller möjligen varmt vatten med några droppar diskmedel. 

Såpspray är en svagare lösning som passar bra när man bara vill spraya på och torka av ett bord eller bänk till exempel.
 
Våra såpsprayer har när de blandats enligt instruktion (1st refill a 30ml till 0,5l vatten i medföljande flaska) ett pH-värde på ca 9.
 
Det är alltså också en basisk och fet lösning som fungerar utmärkt på alla naturmaterial men också syntet. Spraya på och torka av med fuktig trasa. Upprepa tills dess att du är nöjd.
 
Vissa väldigt blanka ytor, tex vissa skåpluckor kan behöva eftertorkas med en mjuk mikrofibertrasa för att bli helt perfekta. Det är långt från alla ytor som behöver eftertorkas, behövs det så behövs det troligen oavsett vilket rengöringsmedel du använder. 


 
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar