Återbrukstanken – en röd tråd genom verksamheten

Återbrukstanken – en röd tråd genom verksamheten

 

Det här med gamla saker!
Förutom att de oftast är så mycket finare än nya kopior är det känslan av att ‪‎återbruka‬ och inte slänga som gör det så speciellt!
MagasinMix i Vilhelmina, ‬är en second hand, loppis, antik -butik som levererat så gott som all inredning till Såperiet.


Fabriken = Såperiet är ny, lokalproducerad, energisnål, med solceller på utsidan men inredningen är återbrukad och det är en fantastisk känsla att öppna dörren hit på morgonen och känna att det här är bra för miljön.

 

Det är inte bara själva produkten utan hela verksamheten som är ny-gammal och återbrukad. Till och med kaffet i maskinen är ekologiskt och faritrade märkt kan vi berätta. Berätta …. -ja, det är också en del i det hela! Förutom att återbruka (i vårt fall vegetabiliskt fett) så vill vi gärna sprida budskapet och berätta om de hållbara alternativen och ett annat tänk, långt från slit och släng. Så om du tycker att vi är lite tjatiga när det kommer till återbruk så är det för att det ingår i själva idén – vi vill helt enkelt att fler ska tänka: Hummm …. kan jag göra något av detta istället för att slänga det?


Den tanken, den vill vi att fler ska ha!

Bilder från Magasin Mix en second-hand-butik i Vilhelmina = Återbruk och från Såperiet i Siksjönäs

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar