Minska plastanvändningen genom att använda bivaxdukar I Få 20% rabatt med min kod

    

 
Klicka här för att komma till Bivaxfabrikens hemsida. Glöm inte att ange SARA i kassan för 20% rabatt
Det finns så många fördelar med bin och viktiga aspekter att det är svårt att sammanfatta i en liten text. Men en sak är säker, utan bin som pollinerare skulle vi gå miste om många livsmedel, särskilt frukt och grönsaker.
 
När bin samlar in pollen och nektar för att göra honung pollinerar de även blommorna de besöker. Pollineringen är helt nödvändig för att frön, frukter och grönsaker ska bildas. Bin har magarna fulla av nyttiga mjölksyrabakterier som kan bekämpa bakterieinfektioner i både bin och människor. Bland annat har ett samarbete mellan forskare vid Lunds universitet, SLU och KI har visat resultat som kan vara ett led i att bekämpa problemen med både bidöd och antibiotikaresistens.
 
 
Det här var några av anledningarna till att jag för några år sedan gick en biodlarkurs och skaffade egna bin, Nordiska bin. Det är tufft att övervintra bin i Vilhelmina, vi innehar (ett i och för sig inofficiellt) köldrekord på -53*C men mödan värt med tanke på det viktiga arbete bin gör.
 
 
Med koden SARA får du 20% rabatt på allt bivaxfabriken.se 
  
Så när det nu också visar sig att bivaxet kan ersätta plasten i flera fall så känns det ändå lite bättre. Det är svårt att undvika all plast men man kan göra så gott man kan och just plast på och omkring vår mat kan man minska med hjälp av bivaxdukar och bivaxpåsar. I vårt kylskåp täcks osten av bivaxduk och smörgåsar som ska packas med matsäcken de lägger vi i bivaxpåsar. Praktiskt, faktiskt mycket enklare än att tjorva med plastfolie och så mycket bättre. Lägg bara bivaxduken över osten, vik ihop och värm/tryck försiktigt till i ett par sekunder och bivaxduken sluter tätt kring livsmedlet. 

Jag rengör mina bivaxdukar med lite kökssåpa (oparfymerad såklart) och sköljer med ljummet vatten. När de blir lite slitna och får veck så lägger jag dem på ett bakplåtspapper i ugnen lite snabbt och de blir som nya.
Ett tips på vägen mot en vardag med mindre plast och så hjälper vi en biodlar med sitt företagande som helt klart är rätt viktigt för den här planeten.
 
 

Till Bivaxsfabrikens hemsida

Till Västerbottenssåpa 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar