En tidig vår har kommit till Vilhelmina

En märkligt grå helg har snart förflutit. Det har legat som ett grått lock över oss och det har till och med regnat lite. Bara för att det behövdes så tog jag skidorna en sväng, det var blött, stavarna gick igenom spåret ibland men motion ska väl inte alltid vara bekväm, eller hur?
Dessutom så var det ju rätt många som slet hela nio mil idag i det hundrade Vasaloppet så att klaga vore ofint. 


Några små städprojekt har jag också hunnit med, bland annat att städa badrummet. Det finns en video på vårt instagramkonto om du skulle vilja kika på den. Jag har spelat in med funktionen "snabba upp" så du behöver inte se mig städa hur länge som helst. Det hade blivit en rätt tirst video ;)

Läste du min tidigare blogg om tacksamhet? I så fall kommer här en liten fortsättning på det. Den här helgen har jag varit lite extra tacksam över den fina mat vi kan äta. Det är verkligen inte alla förunnat. Vi har en gammal potatiskällare, en jordkällare ute på gården. Det är en fantastisk uppfinning som byggdes någon gång på 50-talet och fungerar lika bra nu som då. Enda "kruxet" är faktiskt att man inte törs öppna dörrarna när det är riktigt kallt, då är risken att potatisen fryser. Så vi har inte öppnat under den här kallaste tiden men nu har Magnus skottat sig fram och fått upp dörrarna vilket gjort att vi har kalasat på potatis från min systers gård, Malgomajgården och nötskav från samma gård. Som om det inte vore nog med lyx där så har vi frysen full med kantareller och de är plockade bara här runt byn. Att ha så oförskämt fin mat på bordet va?! För sådant kan man inte vara annat än tacksam. 


Några av er har också frågat hur det går för mina pelargoner. Kan rapportera att det går bra. De har kommit igång allihopa och spriar så fint i sina krukor. Nu ger jag dem små, små portioner med växtnäring och låter dem stå så ljust som möjligt. 

Jag hoppas att du också haft en fin helg! 
Nu taggar vi för måndag :)

//Sara

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar