Grön Lycka

Grön Lycka startades 2014 av Carina Folkesson. Carina bedriver  örtpraktik samt tillverkar ett brett sortiment av handgjorda hudvårdsprodukter med hög kvalitet. Sortimentet växer hela tiden och har nyligen utökats med tillverkning av aromaterapiljus.

Som örtterapeut och tidigare sjuksköterska, har Carina gedigen kunskap om anatomi, fysiologi och medicinalväxternas verkan. 

Tillverkningen sker i Häjla, Ödeshögs kommun. För hand skapas vackra tvålar i små satser. Recepten är utformade med stor omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik.
Grön Lycka värdesätter att råvarorna är ekologiska och gärna certifierade. Företaget tillsätter generösa mängder av naturliga ingredienser  till exempel vårdande oljor, lera, alger, extrakt och eteriska oljor.

 

Grön Lyckas produkter är växtbaserade och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Sådant vi INTE använder: tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra eller mineraloljor. Tvålarna färgsätts med mica, leror och oxider. Grön Lycka följer läkemedelsverkets krav på så kallad god tillverkningssed (GMP) vid tillverkningen. Produkterna är inte testade på djur.

Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade i EU databasen ECAS/CPNP.

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar