Sådant vi inte ska prata om, mens till exempel!

Sådant vi inte ska prata om, mens till exempel!

 

Varje år kastas mer än 45 miljarder mensskydd bort någonstans.

Detta betyder att fler än 90 miljoner bindor och trosskydd förbränns eller begravs i sophögar i Skandinavien varje år. Det tar ungefär 500 år för en dambinda att brytas ner i små, små beståndsdelar i jorden. Denna process kallas förstörelse och är mycket olik den process som sker då något bryts ner biologiskt.
Källa: Ekohygien

Vi är med all rätt bekymrade över alla dessa plastkassar som förbrukas dagligen, men användningen av plastfyllda mensskydd kan jämställas med ca 180 miljarder plastkassar till världens sopberg.
En kvinna använder i genomsnitt 3600 bindor och tamponger under en 10års period. Skulle man ställa alla dessa tamponger ovanpå varandra blir den stapeln 1,6 km hög, det vill säga lika hög som Eiffeltornet.
Jämförelsen gör att man lättare kan göra sig en bild av den miljöpåverkad som bindor och tamponger har på vår jord.

Vad ska vi då göra åt detta?
Vi kan börja med att använda ett mensskydd som inte är en engångsprodukt. OrganiCup hjälper till att reducera miljöpåverkan samtidigt som din kropp blir sundare, ditt liv lättare och din plånbok tjockare. En OrganiCup som sköts på rätt sätt håller i 10 år. OrganiCup är tillverkad av enbart medicinskt silikon medan bindor och tamponger kan innehålla saker som klorin, blekmedel, lim, parfym och lotion.

Seriöst ….. det är klorin och lim i de produkter vi kvinnor smyger med en gång i månaden!?

Varför har ingen berättat om detta förut?

Ändring och bättring OCH det här är ett övertydligt exempel på vad som händer när vi inte pratar om saker utan smyger med en sak som egentligen borde vara världens naturligaste sak …. det ÄR en förutsättning för att barn skall kunna bli till!
Hur har detta kunnat bli en “orenhet” och skam?

Menskoppen uppfanns på 1930 och nu 2016 hör vi för första gången talas om den, miljöproblemet och gifterna i våra vanliga mensskydd, visst blir man lite trött?
Det vi gjorde här var att omedel-bums ta in Organic Cup i sortimentet och skriva den här bloggen förstås 😉

Läs mer om produkten här, och gör en miljöinsats genom att prata med någon som ännu inte hört talas om menskoppen!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar