Wilhelmina Winter Weekend 2018

Wilhelmina Winter Weekend 2018

Wilhelmina Winter Weekend firade 20år’s jubileum i år 2018. Tänk att det är 20år sedan vi började med den här lite knasiga grejen att tävla i isstolpssittning i Vilhelmina!? Tiden går fort när man har roligt!
Vi i vår lilla by Siksjönäs är inblandade på så vis att vi fixar is till isstolpssittningen, skulpturer och förstås den fina kyrka som Vilhelmina Lions Club bygger varje år. I år var vi dessutom engagerade i WWW-marknaden. Som ni förstår har vi haft det svettigt trots kylan.
Helgen blev mycket bra … kanske lite extra bra för att Inlandsbanan samtidigt fyllde 100år och det firades med att självaste HMK även känd som KUNGEN kom på besök! Således var det inte riktigt läge att misslyckas i år …. men det gjorde vi inte! Allt flöt på och vi tror nog att de flesta besökarna roade sig kungligt.

Klicka på länken ovan för att komma till Marias egen blogg

Här är isstolpssittningen inne på sin sista dag. Det är två av åtta kvar och när det var klart hade de suttit 66h utan sömn ca 3m upp i luften på en stolpe av is. De får endast kliva av stolpen var tredje timme i tio minuter. Rekordet sattes vintern 2013 då temperaturen var nere på hela -28,8 grader men 2018 var det dags igen – rekordet slogs med marginal.

Foto: Christopher Butler

Och här har ni oss. På lördagen stod vi uppe på Storgatan med utsikt över festivalområdet och sålde borstar, kvastar och såpa förstås. Kallt men trevligt!
Som tur var hade vi glögg kvar sedan julmarknaden och med lite citrusfrukter och stjärnanis förvandlade vi den till alkoholfri Glüwein som vi bjöd våra kunder på.

Det var mycket folk i farten under WWW-helgen. Det är alltid kul!

Den här vackra pepparkakan fick följa med barnen hem. Stor lycka! Det är Råg och Vete Hembageri som gör dessa skapelser och som ni kanske har gissat kommer dessa två bagare från början från Tyskland. Numera förgyller de dock frukostborden i Vilhelmina med sina goda bröd.

Tänk va att isen blir till en så vacker men ack så förgänglig kyrka varje år!

Välkomna till Vilhelmina nästa februari och Vinterfestivalen Wilhelmina Winter weekend 2019

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar