Hem / Återbruk / Använd såpa så här

  Använd såpa så här

  Att använda fast såpa!

  Köket: Tag en liten klick såpa på fuktad trasa, torka.

  Ugnen: Gnid in ugnen med fast såpa och lite vatten, sätt ugnen på låg värme i några minuter. Skrubba sedan ut med skurborste, svamp eller rotsaksborste. Torka väl.

  Kakel: Fukta kökssvamp, gärna en cellulosabaserad sådan och tag en klick fast såpa. Arbeta upp ett tjockt lödder, låt sitta kvar under några minuter. Torka av med fuktad trasa (gärna cellulosatrasa)

  Badrum: Tag en klick fast såpa på fuktad svamp om det finns t.ex tvål och kalkavlagringar. Jobba upp ett skum och låt verka i någon minut. Spola / torka av.

  För grovrengöring av kakelfogar använd fuktad rotborste och fast såpa, låt verka och skölj / torka av.

  WC: Rengör med fuktad trasa och en klick fast såpa. I wc, använd flytande såpa, skrubba med wc-borsten och låt verka. Spola sedan.

  Altangolv: Använd mjuk rotborste, panelborste fast såpa och ljummet vatten. Skura och skölj / torka sedan av.

  Trägolv “obehandlade”: fukta en mindre yta med kallt vatten. Skura sedan med panelborste och ljummet/kallt vatten. Arbeta inte med hela golvet på en gång utan ta en del i taget.

  Torka golv med mopp: Lös upp en klick såpa i varmt skurvatten. Fördela “klumpen” något (se bild nedan) så löser den sig snabbare. Torka sedan som vanligt.

  För skurhinken – du kan lösa den fasta såpan i en skurhink men det kräver lite tid, varmare vatten än du tänkt använda från början (dvs inte bara ljummet) och att du vispar / finfördelar såpan i hinken med tex en disktvaga. Se bild nedan.

  Dosering

  Dosera fast såpa så här: 1-3 msk till 10l varmt vatten. Lös upp såpan i det varma vattnet. Den fasta såpan är väldigt hårt koncentrerad. Tänk på att en burk motsvara 1,4l flytande såpa så det tar en stund att lösa upp så koncentrerad vara. Tag gärna lite varmare vatten och bearbeta / vispa såpan en liten stund i vattnet så kommer den att lösa sig. Använder du såpa i första hand till att torka golv med mopp rekommenderar vi den flytande varianten som löser sig omedelbart.

  Testa också att ta lite såpa på en av våra skur- eller diskborstar för att rengöra t.ex diskbänken eller ugnen.

  Såpan passar utmärkt för att tvätta och rengöra lodräta ytor så som kaklade väggar i kök och badrum.

  Ta den koncentrerade såpan på en svamp med lite ljummet vatten på, arbeta in och låt gärna sitta på i några minuter. Skölj sedan av.

  Att använda flytande såpa!

  Dosera flytande såpa så här: 3-6 msk till 10l varmt vatten. Den löser sig då omedelbart i vattnet.

  Förvaring

  Förvaras i rumstemperatur. Om såpan förvaras kallt eller t.o.m. fryser kan den ändra färg och bli ljusare. Funktionen påverkas dock inte. Lös upp din såpa som vanligt i varmt vatten.
  Detta är en städprodukt och skall självklart inte förtäras!
  Den ska som alla andra städprodukter förvaras otillgängligt för barn & skilt från livsmedel.

  Innehåll

  Såpa.

  Förtvålad vegetabilisk matolja.

  Enträdoftande såpa >0,1% enträdoft

  Julsåpa >0,1% ingefärsdoft

  Inga övriga tillsatser.
  Eftersom produkten inte innehåller några konserveringsmedel så kan den vitna på ytan, speciellt om burken förvaras utan lock, detta påverkar inte funktionen. Produkten kan också variera i konsistens, det beror på temperatur och råvara. (Alla vegetabiliska oljor är inte lika) Förpackningen källsorteras som hårdplast (PET)

  Varför har vi inte en glasburk?

  På grund av sin vikt är en glasburk ett sämre val för miljön.